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This Engineering Guide was recently converted to a PC format and
it has not been proof read by our engineering staff.  Therefore,
it is subject to change at a later date.
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Question:

If the owner/operator of a new source commits to use only
organic compounds such a methyl chloroform, methylene
chloride and/or trichlorotrifluoroethane which are exempted
from the control requirements contained in OAC Chapter 3745-
21, is such a commitment sufficient to comply with the "best
available technology" requirements of the Permit to Install
regulations?  (This question was originated by the
Engineering Section of the Division of Air Pollution
Control).

Answer:

No. The "best available technology" requirements of the
Permit to Install regulations are not limited to criteria
pollutants or precursors thereof.  Any air contaminant from
a new source is subject to these requirements and must be
controlled if it is technically feasible and economically
reasonable (i.e., cost effective) to do so.  A commitment by
an owner/operator of a new source to use only exempted
organic compounds would not, therefore, be acceptable to the
Ohio EPA unless the owner/operator has satisfactorily
demonstrated that it is technically infeasible and/or
economically unreasonable to control the emissions of such
compounds.

OAC rule 3745-31-01 has been revised to clarify this
interpretation of the regulations.  In paragraph (J) of this
rule, "organic compound" has been defined for purposes of
Chapter 3745-31.  In this definition, methyl chloroform,
methylene chloride and trichlorotrifluoroethane are not
exempted compounds.  As a result, these compounds are
subject to all of the provisions of the Permit to Install
regulations, including the "best available technology"
requirements.

July 20, 1982


