
Notice

This Engineering Guide was recently converted to a PC format and
it has not been proof read by our engineering staff.  Therefore,
it is subject to change at a later date.
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Question:

Once the maximum heat input of a boiler is officially
derated by the Ohio EPA, is the owner required to obtain a
Permit to Install before the boiler can be operated at a
heat input which is greater than the derated heat input? 
(This question was submitted by Thomas Kinder of the
Cleveland Division of Air Pollution Control on August 20,
1981.)

Answer:

When a company requests that the maximum capacity* of a
boiler be derated, pursuant to paragraph (B)(3) of OAC rule
3745-17-10, such a request is generally made in order to
obtain a less stringent, allowable emission rate (in terms
of lbs/106 Btu). If the request is approved by the Ohio EPA,
the derated heat input is specified within  the Special
Terms and Conditions of the Permit to Operate (PTO) for the
boiler.

If a company which has obtained a derated heat input for a
boiler desires at some future date to use some or all of the
remaining capacity of the boiler, a modification of the
existing PTO would be required before the company could
operate the boiler at a heat input greater than the derated
heat input.  A Permit to Install would not be required.

In order for the company to receive approval for a
modification of the existing PTO, it would have to
demonstrate that at the requested, higher heat input the
boiler could operate in compliance with the new, more
stringent, allowable emission rate.  If the company were
able to make such a demonstration by means of stack testing,
and if the higher heat input were less than the maximum
capacity of the boiler, the higher heat input would have to
be specified again as a derated heat input within the
Special Terms and Conditions of the applicable PTO.
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The above explanation is also applicable to a situation
where an entire boiler-house has been derated, and the
company requests an increase in the maximum permissible heat
input for the boilerhouse.

*The maximum capacity of a boiler is defined in paragraph
(B) of OAC rule 3745-17-10 as "the equipment manufacturer's
or designer's guaranteed maximum heat input, whichever is
greater".
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